Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ, ΑΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ 24/1/2008

Με αφορμή την πρώτη συνάντηση, που ορίστηκε στις 30/1, με τους εργοδότες και το «αιτηματολόγιο», που έστειλε ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΕ οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού και αναίρεσης του περιεχόμενου της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, που επιδιώκει ο ΣΕΒ.
Οι βιομήχανοι θέλουν να διατηρήσουν χαμηλό το εργατικό κόστος και να ενισχύσουν την υψηλότατη κερδοφορία τους. Δεν τους έπιασε ο καημός, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τους ανέργους, ούτε για την ανάπτυξη της χώρας.
Αυτό που επιθυμούν διακαώς είναι η θρυματοποίηση των συμβάσεων, η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση του κόστους απολύσεων, η αναδιανομή εισοδήματος μεταξύ των εργαζομένων.
Οι εργοδότες θέλουν φθηνή, εκπαιδευμένη και προσαρμόσιμη εργατική δύναμη, «ώστε να κάνει όλες τις δουλειές» και να απαλλάσσονται από αυτήν όποτε θέλουν.
Ας σταματήσουν να πλασάρουν το δικό τους στενό και εγωιστικό συμφέρον, ως συμφέρον της κοινωνίας.
Πρέπει να γνωρίζει ο κος Δασκαλόπουλος, όπως και ο κος Αλογοσκούφης, ότι το 2008 θα γίνει σκληρή μάχη για το θέμα των οικονομικών και θεσμικών διεκδικήσεων των εργαζομένων.
Όσο για τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό, ας ψάξουν στα τεράστια κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων και στα καρτέλ που διαμορφώνουν μονοπωλιακές τιμές.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις
επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όλης της χώρας»