Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

ΑΠΕΡΓΙΑ 12ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κοινωνική Ασφάλιση, μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο.

∙ Η αντιασφαλιστική πολιτική που προέκυψε από τον κυβερνητικό μονόλογο, αγνοώντας την αντίδραση όλης της κοινωνίας και των συνδικάτων.
∙ Η άρνηση να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του κράτους και να εξευρεθούν νέοι πόροι.
∙ Η κατεδάφιση των ταμείων και των δικαιωμάτων του εργαζόμενου και των πιο ευάλωτων στρωμάτων, θέλοντας να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ.

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πείθεται όταν, μας καλούν σε διάλογο για να μας πείσουν για τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε με την κατάργηση της 37ετίας χωρίς όριο ηλικίας, τον διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων, την αύξηση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες, την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, με στόχο την παραπέρα μείωση της.
Η πολιτική τους αυτή, περιορίζει τα δικαιώματα του εργαζόμενου και την βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών ταμείων.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Η υποκρισία, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός αυτής της αντίληψης θα καταρρεύσουν, μπροστά στην αντίσταση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος,
με την ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Θα αγωνιστούμε όλοι.
Θα αντισταθούμε όλοι.
Διεκδικούμε όλοι.

Για το Δ.Σ ΠΑΣΕΕΠΥ